Over ons

Waar staan we voor?

International Performing Arts (IPA ) opgericht door Felicitas Speth von Schulzburg in 1989, initieert, ontwikkelt, begeleidt en produceert artistiek interessante en kwalitatief hoogwaardige internationale theaterproducties en evenementen. Sinds 2004 richten wij ons met name op China. Hierin zijn wij marktleider in Nederland. Naast de ‘import’ uit China is de tijd rijp voor de international ‘export’ van kunst en cultuur in de meest ruime zin van het woord naar China.

shanghai-contact-1931

 

IPA staat bekend als integer, betrouwbaar en actueel: aanbod en concepten met kwaliteit en diepgang. IPA voelt de tijdgeest aan en is naast de bestaande projecten bezig met het zoeken en verkennen van nieuwe terreinen en samenwerkingsverbanden.

Sinds 2004

In de afgelopen jaren produceerde IPA vier grote-zaalproducties in China met Chinese partners en verzorgde de internationale tournees hiervoor. De voorstelling ‘China Impressions’ won 9 Chinese Awards. Daarnaast haalde IPA Chinese topgezelschappen over voor internationale theatertournees en exclusieve optredens voor beurzen, openingen en bedrijven. Met IPA Events, het bedrijf dat is voorgekomen uit IPA bestaat een zeer nauwe samenwerking.

awards

Sinds 1989

In het verleden werkten we samen met de Vereniging Nederlandse Toneelgezelschappen en de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties, het Goethe Institut (Amsterdam en Rotterdam) en het Centre Culturel Francais. Daarnaast organiseerden wij theaterreizen, o.a. naar het ‘Theatertreffen’ in Berlijn, naar Italië en Istanbul. Op dit moment bieden wij trainingsreizen naar de Shaolin Academie in China aan ( i.s.m. de Shaolinbond Nederland).

Koninklijke gasten

In 2004 bracht IPA de enige opera van componist Astor Piazzolla uit: ‘Maria de Buenos Aires’ met een Argentijns/Nederlandse cast. Op 25 februari 2004 ging de voorstelling in première in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag. Op 26 februari bezochten ZKH Prins Willem Alexander en Prinses Maxima de voorstelling. Op 19 maart 2008 bezocht Prins Willem Alexander de opening van de Keukenhof, in gezelschap van de loco Burgemeester van Beijing, Erika Terpstra van het NOC/NSF en H.E. De Ambassadrice van de Peoples Republik of China. IPA mocht hiervoor het openingsprogramma verzorgen en haalde de groep China Girls Band over uit China.

 willem alex web

Reizen

Foto H.H. 3

Sinds 2010 organiseert Felicitas exclusieve reizen naar ‘Little Tibet’, de woonplaats van de Dalai Lama, in Noord India. Dit initiatief is een logisch vervolg op de 14 producties die zijn samen met het Tibetan Institute of Performing Arts (TIPA) heeft gerealiseerd. Sinds 2014 zijn deze bijzondere reizen – waarbij deuren opengaan, die voor anderen gesloten blijven – opgenomen in het aanbod van Snow Leopard Adventures en HT Wandelreizen. Zie elders op de site. Uiteraard ANVR, SGR, Calamiteitenfonds garantie.

image004

Directe link naar Snow Leopard Adventures – Little Tibet reis

https://www.htwandelreizen.nl/wandelvakanties/india_himalaya/little_tibet_bijzondere_reis_naar_oa_dalai_lamas_residentie

Opdrachtgevers

Naast de Nederlandse en Belgische theaters en concertgebouwen behoren meer en meer grote bedrijven en organisaties tot onze opdrachtgevers. Wij noemen o.a. de Fortisbank, NOC/NSF, Media Markt, IDtv en Chinatown Beverwijk, Randstad Uitzendbureau, Ernst & Young, ATP etc etc. Voor een gedetailleerd overzicht verwijzen wij naar onze zakelijke website – referenties.

Felicitas Speth von Schülzburg, General Manager